Gündem

Hakkari-Yüksekova Yolunda Heyelan Felaketi: Kayalar Kamyoneti Vurdu, 3 Kişi Yaralı

Hakkari-Yüksekova kara yolunda yaşanan heyelan felaketinde, kayaların çarptığı kamyonetin uçuruma düşmekten son anda kurtulduğu anlar kameralara yansıdı. 3 kişinin yaralandığı olayda, hızla müdahale eden ekiplerin çabasıyla yaralılar hastaneye sevk edildi. Heyelanın etkisiyle zarar gören yolun trafiğe açılması için ekipler çalışmalarına devam ediyor."

Abone Ol

Hakkari-Yüksekova kara yolunda meydana gelen heyelan, yeni köprü yakınlarında büyük bir felaketi beraberinde getirdi. Yuvarlanan kaya parçaları ve hafriyat, yolun büyük bir bölümünü kapatırken, olayın ortasında kalan 27 KJ 574 plakalı kamyonet ise kayaların hedefi oldu.

Heyelanın etkisiyle savrulan kamyonet, yol kenarındaki demir bariyerlere çarparak uçuruma düşmekten son anda kurtuldu. Ancak, olayda kamyonette bulunan üç kişi yaralandı. İhbar üzerine jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

112 Acil Sağlık ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, acil müdahale için Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Heyelan nedeniyle zarar gören yolun trafiğe açılması için Karayolları ekipleri çalışmalara başlarken, dikkat çeken bir detay da kamyonetin bulunduğu bölümün sağlam kalması oldu. Felaketin boyutu ve kurtuluş anı, bölgedeki güvenlik önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi.