Genel

Gazze'deki Savaşta Yeni Gelişmeler: İsrail Başkanı Herzog'dan Ateşkes Sinyali

İsrail Başkanı Isaac Herzog, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalara ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Herzog, Filistin'e yardım çağrısında bulunarak insanî bir duraklamaya hazır olduklarını belirtti.

Abone Ol


Gazze'deki Savaşta Yeni Gelişmeler: İsrail Başkanı Herzog'dan Ateşkes Sinyali
- ABD'nin gece yarısı yaptığı beklenen duyuruda, 10 ülkeden oluşan bir koalisyonun kurulduğu açıklandı. Koalisyonda, İngiltere, Fransa, İtalya, Norveç, Bahreyn, Kanada, Şeyseller, İspanya, ABD ve Hollanda bulunuyor.
- İsrail Başkanı Isaac Herzog, Gazze Şeridi'ndeki esirlere ilişkin insanî bir duraklamaya hazır olduklarını belirterek yeni bir ateşkes sinyali verdi. Herzog, Filistin'e daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.
- Hamas, Herzog'un açıklamalarına kısa süre içinde yanıt verdi. Hamas, İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddettiklerini, ancak saldırıların durdurulması için her türlü girişime açık olduklarını ifade etti.

Uluslararası Diplomatik Çabalar ve BMGK: Ateşkes Çağrısı ve ABD'nin Rolü
- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Pazartesi günü gerçekleşmesi beklenen ateşkes oylaması ertelendi ve bugüne kaldı. Ateşkes çağrısı, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından sunulan bir teklifle gelirken, Filistin ve İsrail arasında iki devletli çözüme destek verildiği bildirildi.
- ABD'nin Gazze'ye yönelik politikalarının halk tarafından onaylanmadığı belirtiliyor. New York Times Gazetesi'ne göre, ABD halkının yüzde 57'si Gazze'deki savaşa karşı çıkıyor ve yüzde 38'i ise Biden'ın krizi yönetme konusunda eski Başkan Trump'tan daha iyi olduğunu düşünmüyor.

Gazze'deki Yıkım ve İnsanî Durum: BM Raporu
- Birleşmiş Milletler, Gazze'deki altyapının yüzde 60'ından fazlasının İsrail saldırılarında hasar aldığını ve savaş nedeniyle bölgedeki nüfusun yüzde 90'ından fazlasının yerinden edildiğini açıkladı.
- Al Ahli Hastanesi'nin tamamen çalışılamaz hale geldiği ve hasta veya yaralı kabul edilemediği belirtildi. İsrail saldırıları nedeniyle hastanede çalışamayacak durumda olduğunu açıklayan müdür, bu süreçte İsrail askerlerinin yaraladığı dört kişinin öldüğünü bildirdi.

Gazze'deki Can Kayıpları ve İsrail'in İşgal Planları
- Filistinli yetkililere göre, Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bin 667'ye ulaştı. Ayrıca 52 bini aşkın kişinin yaralandığı bildirildi.
- Times gazetesi, İsrail'in bir sonraki işgal planını resmen duyurduğunu ve Orta Doğu'da yeni bir cephe açılacağını bildirdi.

Kızıldeniz'deki Olaylar: Uluslararası Koalisyon ve Husi Tehdidi
- ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kızıldeniz'de Husilerin saldırılarına karşı uluslararası bir koalisyon kurulduğunu açıkladı. Koalisyon, ABD, İngiltere, Fransa, Bahreyn, Şeyseller, İtalya, İspanya, Norveç ve Kanada'dan oluşuyor.