Spor

Galatasaray, Erteleme Maçında Gaziantep FK'yi 3-1 Yendi: Liderlik Koltuğuna Oturdu

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, 3. hafta erteleme maçında Gaziantep FK'yi konuk etti ve sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

Abone Ol

Bu sonuçla sarı-kırmızılılar, ligdeki mükemmel formunu sürdürdü ve liderlik koltuğuna oturdu.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte Galatasaray hızlı bir başlangıç yaptı. 11. dakikada Dries Mertens'in pasında Barış Alper Yılmaz'ın vuruşuyla ilk gol geldi. Barış Alper, böylece ligde üst üste dördüncü maçında da gol sevinci yaşadı ve kendi rekorunu geliştirdi.

İkinci gol ise 26. dakikada Yunus Akgün'den geldi. Bu sezonki ilk golünü atan Akgün, Galatasaray'ı 2-0 öne geçirdi. Golün asistini yapan Michy Batshuayi, ligde ilk kez 11'de yer aldı ve performansını gösterdi.

İlk yarısı 2-0 biten maçta, Galatasaray'ın ikinci yarıdaki etkili oyununu Batshuayi sürdürdü. 76. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın asistinde topu filelerle buluşturarak farkı üçe çıkardı.

Gaziantep FK'nın tek golü ise 81. dakikada geldi. Fernando Muslera'nın öne çıktığını gören Furkan Soyalp, orta sahadan attığı şık golle maçın sonucunu belirledi ve Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray, ligde 5'te 5 yaparak 15 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Gaziantep FK ise bu mağlubiyetle üst üste üçüncü kez kaybetti ve 3 puanda kaldı.

Galatasaray, Cumartesi günü derbide Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Gaziantep FK ise hafta sonu Trabzonspor'u ağırlayacak.