Spor

Galatasaray Deplasmanda 2-2 Beraberlikle Döndü

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Letonya temsilcisi Rigas Skola ile karşı karşıya geldi.

Abone Ol

Maçta etkili bir performans sergileyen sarı-kırmızılılar, 2-0 öne geçmesine rağmen, ev sahibi ekip Rigas Skola'nın geri dönüşü ile sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Maçın Gelişimi

Galatasaray, 3-1'lik PAOK galibiyetiyle başladığı Avrupa Ligi serisine, Rigas Skola karşısında güçlü bir başlangıç yaptı. Maçın başlama düdüğüyle birlikte Galatasaray, 12. dakikada Mertens'in attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 10 dakika sonra, Yunus Akgün'ün golüyle farkı 2'ye çıkaran sarı-kırmızılılar, rakiplerinin 39. dakikada Ikaunieks ile bulduğu golle 2-1'lik duruma gelmesine engel olamadı. İlk yarı, Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının başında ev sahibi Rigas Skola, 55. dakikada Odisharia'nın attığı golle eşitliği sağladı: 2-2. Maçta başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşma bu sonuçla sona erdi.

Zorlu Deplasmanda Eksikler

Galatasaray, Letonya’ya dört eksikle gitmek zorunda kaldı. Tedavi süreçleri devam eden Ziyech ve Osimhen’in yanı sıra, UEFA listesinde yer almayan Sallai ve cezalı kaleci Muslera kadroda yer almadı. Teknik direktör Okan Buruk, Kasımpaşa maçının kadrosundan 6 değişiklik yaparak, RFS maçında Günay, Kaan, Sanchez, Torreira, Barış Alper ve Mertens'i sahaya sürdü.

Taraftar Desteği

Riga'da yapılan bu önemli karşılaşmada, Galatasaray taraftarları da takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 4 bin futbolseverin bulunduğu tribünlerin yarısını Türk taraftarlar oluşturdu. Ev sahibi takım taraftarlarının bulunduğu alan dışında yer alan Türk futbolseverler, maç boyunca Galatasaray'ı destekleyerek, zorlu deplasmanda takıma moral verdi.

İlk 11'ler

Rigas Skola: Ondoa, Odisharia, Ikaunieks, Savaļnieks, Ndjiki, Kouadio, Prenga, Panić, Marhiev, Njie, Lipušček
Galatasaray: Günay, Kaan, Abdülkerim, Sanchez, Jakobs, Torreira, Sara, Barış Alper, Yunus, Mertens, Icardi

Galatasaray, bu sonuçla birlikte Avrupa Ligi'ndeki mücadelesine devam ederken, alınan 1 puan, grup aşamasında ilerlemek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sarı-kırmızılılar, önümüzdeki maçlarda daha iyi bir performans sergileyerek gruptan çıkma hedefini sürdürmek istiyor.