Haberler

Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın Nadir İlk Baskısı Rekor Fiyata Satıldı

Harry Potter serisinin 1997'de basılan ilk 500 kitabından biri, Edinburgh'ta yapılan bir açık artırmada 45 bin 201 sterline (yaklaşık 1 milyon 873 bin TL) satıldı.

Abone Ol

J.K. Rowling'in dünyaca ünlü Harry Potter serisinin 1997 yılında basılan ilk 500 kitabından biri, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’ta yapılan bir açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu. Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın bu nadir ilk baskısı, 45 bin 201 sterline (yaklaşık 1 milyon 873 bin TL) satıldı.

Yayıncıların, kitabın satılıp satılmayacağına ilişkin şüpheleri nedeniyle yalnızca 500 kopya ürettikleri bu ilk baskı, sahibi tarafından yirmi yıl önce Londra’da bulunan bir kitabevinden satın alınmıştı. Müzayedeciler, eserin mükemmel bir kopyası olarak değerlendirilmesine rağmen, kitabın alt kapağında ve 53. sayfasında yazım hataları bulunduğunu belirtti.

Müzayede şirketinin kitap ve el yazmaları müdürü Cathy Marsden, kitabın nadirliği ve durumu hakkında, "Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı, her koşulda bulunması son derece nadir bir kitaptır. Bu kadar mükemmel durumda olan bir kitap, Harry Potter koleksiyonerlerinin tacında bir mücevher olarak değerlendirilebilir," ifadelerini kullandı.

Marsden, satışların ardından, "günümüz piyasasında modern ilk baskıların gücünü gösteren bu sonuçlardan oldukça memnun" olduğunu belirtti ve Ian Fleming ile J.K. Rowling gibi edebiyat devlerinin eserlerinin müzayedelerde çok popüler olmaya devam ettiğini vurguladı.

Bu nadir eser, Harry Potter hayranları ve koleksiyoncular için büyük bir hazine niteliği taşıyor ve kitap müzayedelerinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

J.K. Rowling'in dünyaca ünlü Harry Potter serisinin 1997 yılında basılan ilk 500 kitabından biri, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’ta yapılan bir açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu.