Gündem

FETÖ Lideri Fethullah Gülen Öldü mü?

FETÖ Lideri Fethullah Gülen'in vefat ettiğine dair sosyal medyada ortaya atılan iddialar, kısa sürede gündemi sarstı.

Abone Ol

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin arkasındaki isim olarak suçlanan ve "en çok aranan teröristler" listesinde yer alan Fethullah Gülen’in ölümüne dair sosyal medyada ortaya atılan iddialar, yeğeni Kemal Gülen tarafından yalanlandı.

Kemalgulen2020 Hesabından Yapılan Paylaşım

Fethullah Gülen’in vefat ettiğine dair ilk paylaşım, Kemal Gülen’e ait olduğu iddia edilen kemalgulen2020 adlı sosyal medya hesabından yapıldı.

Paylaşımda, "Fethullah Gülen Hocaefendi, uzun süredir mustarip olduğu kalp rahatsızlığına yenik düşerek dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Bu büyük kaybın verdiği acıyla taziyeleri kabul edemeyecek kadar derin bir hüzün içindeyim" ifadeleri yer aldı. Söz konusu paylaşım, kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Kemal Gülen’den Videolu Yanıt:

Ancak bu iddialar üzerine, Kemal Gülen’in resmi hesabı olan kgulen2024 hesabından değil, Aktif Haber’in X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden bir videolu açıklama yapıldı. Kemal Gülen, "Fethullah Gülen Hocaefendi hayatta ve sağlığı yerindedir. Vefat ettiği yönündeki iddialar asılsızdır," dedi. Ayrıca, kendisine ait gerçek hesabın kgulen2024 olduğunu ve kemalgulen2020 adlı hesabın sahte olduğunu belirtti.

Sosyal Medyada Kafa Karışıklığı

Bu açıklamaya rağmen, sosyal medyada hâlâ kemalgulen2020 hesabında herhangi bir kısıtlama olmaması dikkat çekti. Resmi hesap olduğu belirtilen kgulen2024 ise Türkiye'de erişim engeline tabi tutulmuş durumda. Bu durum, sosyal medya kullanıcıları arasında kafa karışıklığına neden oldu.

Ölüm İddiaları Spekülasyon Mu?

Fethullah Gülen’in sağlığına dair daha önce de spekülasyonlar gündeme gelmişti. Ancak bu son gelişme, sosyal medya üzerinden yürütülen bilgi kirliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Gülen’in ölümüyle ilgili iddiaların kaynağı belirsizliğini korurken, yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadı.

Gelişmelerin kamuoyunda yankı uyandırmaya devam edeceği düşünülüyor.