Genel

Ekrem Açıkel’den İnternet Fiyatlarına Sert Tepki: 'Bizi Fena Kazıklıyorlar'

Halk TV Hafta Sonu Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Türkiye’de evden ve cepten internet fiyatlarına yapılan fahiş zamları eleştirdi.

Abone Ol

Açıkel, internet ücretlerini diğer ülkelerle kıyaslayarak Türkiye'deki durumun vahametini gözler önüne serdi.

İnternet Fiyatlarına Kıyaslama

Açıkel, cepten internet paketlerinin fiyatlarına dikkat çekerek, "Türkiye’de sınırsız internet paketi yok. 150 GB internet paketi 1900 TL. Ukrayna’da ise aynı şirket sınırsız interneti 150 TL'ye sunuyor. Fransa'da 130 GB internet 450 TL, Özbekistan'da 400 GB internet 270 TL." diyerek, Türkiye’deki internet fiyatlarının Avrupa ve diğer ülkelerle kıyaslanamayacak kadar yüksek olduğunu ifade etti.

Ev İnternetine Gelen Zamlar

Açıkel, ev internetine yapılan zamları da sert bir dille eleştirdi. Bir izleyicisinin gönderdiği faturaları göstererek, "Haziran'da 264 TL olan ev interneti faturası, Temmuz’da 400 TL'ye, Ağustos'ta ise 960 TL'ye çıktı. Bu nasıl bir zam politikası?" dedi.

'Kalitesiz İnternet, Fahiş Fiyat'

Türkiye’de satılan internetin dünyanın en kalitesiz ve en pahalı internet hizmeti olduğunu vurgulayan Açıkel, "İnsanımıza en kalitesiz interneti satıyorlar. Fırsatçılık yapıyorlar, halkı kazıklıyorlar." ifadelerini kullandı.

Niş ve Anahtar Kelimeler: