Ekonomi

Ekonomist Dergisi Açıkladı: Koç Ailesi Türkiye'nin En Zengin Ailesi Olmaya Devam Ediyor

Ekonomi dünyasının merakla beklediği an geldi. Ekonomist Dergisi, 2023 yılı 'En Zengin 100' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Koç Ailesi'nin zirvede yer aldığı sıralamada, Türkiye'nin en etkili ve varlıklı aileleri listelendi. İşte, Ekonomist'in 2023 sıralamasına göre Türkiye'nin en zengin aileleri.

Abone Ol

Koç Ailesi, ekonomik başarılarıyla dikkat çekerek listenin ilk sırasında yer aldı. Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Koç Holding'in ailesi, zenginlikteki liderliğini korudu.Sabancı Ailesi, Eczacıbaşı Ailesi, Tara Ailesi, Özyeğin Ailesi ve Ülker Ailesi gibi tanınmış aileler de sıralamada üst sıralarda yer alarak Türkiye'nin ekonomik elitlerinden biri olduklarını bir kez daha kanıtladı.Muhalefetin "5’li çete" olarak adlandırdığı ve kamu kurumlarını bünyesinde bulunduran şirketler de listenin güçlü oyuncuları arasında kendine yer buldu

Ekonomist Dergisi'nin yayımladığı sıralama, ülkenin ekonomik dengeleri ve zenginlik dağılımı konusunda önemli ipuçları sunuyor."5’li çete"nin listeye güçlü bir şekilde dahil olması, siyasi ve ekonomik tartışmaları beraberinde getirerek gündemi etkiliyor.

Koç AilesiSabancı AilesiEczacıbaşı AilesiTara AilesiÖzyeğin AilesiÜlker Ailesi