Asayiş

Düziçi'nde Vinç Kazası: Ağır Yaralanan İşçi Hayatını Kaybetti

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde meydana gelen iş kazasında, bir işçi yaşamını yitirdi.

Abone Ol

  Düziçi-Osmaniye karayolunun Çamiçi mevkisinde bir inşaat alanında çalışan 1974 doğumlu Özcan Can, vinçle yapılan bir çalışma sırasında geri gelen vincin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, Özcan Can’a ilk müdahaleyi yaparak, yaralı işçiyi önce Düziçi Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak, hayati tehlikesi bulunan Can, buradaki müdahalelerin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ne yazık ki, doktorların tüm çabalarına rağmen Özcan Can, hastanede hayatını kaybetti.

Kazaya karışan vinç sürücüsü Ali A. olayın ardından hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi ve jandarma ekipleri de kazanın nedenlerini araştırmak için olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayın ardından soruşturma başlatılırken, iş güvenliği standartlarının ihlal edilip edilmediği araştırılıyor.

Bu trajik olay, iş güvenliği konusundaki ihmallere dikkat çekerken, bölgedeki işçi ve işverenleri de derinden etkiledi. Özcan Can'ın kaybı, tüm çevresinde büyük üzüntü yaratırken, yetkililerin kazaların önlenmesi için daha sıkı tedbirler alması gerektiği vurgulanıyor.