Gündem

Dörtyol'da Mandalina Bahçesinde 11 Köpek Ölü Bulundu

Hatay Dörtyol'da Yeşilköy Mahallesi'ndeki bir mandalina bahçesinde 11 köpek ölü bulundu. Zehirlenme şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Abone Ol

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Yeşilköy Mahallesi'nde, bir mandalina bahçesinde 11 köpek ölü olarak bulundu. İnönü Caddesi üzerindeki bahçeden yayılan kötü kokular üzerine çevredeki vatandaşlar, durumu Dörtyol Belediyesi ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemeler sonucunda bahçede 11 köpeğin cansız bedenine ulaştı. İlk belirlemelere göre, köpeklerin zehirlenmiş olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor. Olay yerine gelen veteriner hekimler, köpeklerden alınan numuneleri kesin ölüm nedeninin tespiti için laboratuvara gönderdi.

Başkan Amaç, köpeklerin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün numune aldığını ve belediyenin veteriner sağlık ekiplerinin bölgede inceleme başlattığını belirtti. Ayrıca, çevrede başka zehirli gıdalar olup olmadığının araştırıldığını ekledi. Başkan Amaç, "Eğer bu olayda kasıt varsa, sorumluların bulunup cezalandırılması için gerekli tüm adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve tanıkların ifadelerine başvurdu.