Genel

Dörtyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Adliye Ziyaretinde

Dörtyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi) 10-A Büro sınıfı öğrencileri, Alan Şefi Uğur Kantekin nezaretinde Dörtyol Adliye Sarayı'nı ziyaret etti.

Abone Ol

Dörtyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mesleklerine dair pratik bilgiler edinmek amacıyla Dörtyol Adliye Sarayı'nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında öğrencilere rehberlik eden Alan Şefi Uğur Kantekin liderliğindeki öğrenci grubu, Adliye Sarayı'nın birçok birimini gezdi.

Başsavcı Mustafa Deren Özkul'u ziyaret eden öğrencilere, Başsavcı Özkul, savcılığın görevleri, adalet sisteminin işleyişi, anayasanın önemi ve hukukun üstünlüğü gibi konularda detaylı bilgiler verdi. Başsavcı, öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplandırarak, adaletin ve hukukun temel prensiplerini öğrencilere aktardı.

Daha sonra avukatların odasını ziyaret eden öğrencileri, Dörtyol Baro temsilcisi avukat Emre Arık karşıladı. Avukatlık mesleği ve avukatlık bürosu hakkında öğrencilere bilgiler aktaran Arık, öğrencilere mesleğe yeni başlayan bir avukatın yemin törenine tanıklık etme fırsatı da sundu.

Öğrenciler, İcra Dairesi, mahkeme salonu ve adliyenin diğer çalışma alanlarını da ziyaret ederek bilgi ve görgülerini artırdılar. Alan Şefi Uğur Kantekin, öğrenciler adına sıcak karşılamalardan dolayı Başsavcı Mustafa Deren Özkul ve Avukat Emre Arık'a teşekkür etti.

Bu anlamlı ziyaret, öğrencilere hukuk ve adalet sistemiyle ilgili gerçek bir saha deneyimi yaşatırken, meslekleri hakkında daha derinlemesine bilgi edinmelerine olanak tanıdı.