Gündem

Osmaniye'de 'Direnişin Simgesi Gazze' Etkinliği Duygusal Anlara Sahne Oldu

Osmaniye Gençlik Merkezi, "Direnişin Simgesi Gazze" etkinliğiyle Gazze'deki direniş ruhunu ve tarihini paneller, şiirler ve ezgilerle anlattı.

Abone Ol

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Osmaniye Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen "Direnişin Simgesi Gazze" etkinliği, 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen programda, Gazze'nin önemi ve direniş ruhu vurgulandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, etkinliğin açılış konuşmasında Gazze'nin direniş ruhunun genç nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. Çebi, "Gazze, mazlum halkların direnişinin simgesidir. Bu ruhu gençlerimize anlatmak ve bilinç oluşturmak için bir araya geldik" dedi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisiyle duygusal anlar yaşandı. Gazze'deki yaşam mücadelesini ve direnişi anlatan sinevizyon gösterimi, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Şiir dinletisinde ise yerel sanatçılar ve öğrenciler, Gazze için yazılmış eserleri seslendirdi.

Programa sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik sonunda, Gazze halkı için barış ve huzur dilekleriyle dualar edildi.

Katılımcılar, böyle anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Osmaniye Gençlik Merkezi yetkilileri, gençlerin dünya meselelerine duyarlılığını artırmak amacıyla benzer etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.