Çevre

Derya Yanık, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Gününü Kutladı

AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü mesajında, kadınların tarımsal üretimdeki kritik rolüne vurgu yaptı.

Abone Ol

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, tarımsal gıda sisteminde kadınların önemine vurgu yaptı. Yanık, kadınların tarımsal üretimdeki rolünün sadece ekonomik değil, aynı zamanda kültürel ve toplumsal açıdan da büyük bir değer taşıdığını ifade etti. Kadınların, kırsal kalkınmanın ve tarımsal sürdürülebilirliğin temel taşı olduğunu belirten Yanık, bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi.

Yanık, "Kadınlar, toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi tarımsal gıda sisteminde de hayati öneme sahip. Öyle ki, dünyada tarımsal işgücünün yüzde 43'ünü kadınlar oluşturmakta. Tarımsal faaliyetlerde kadınlarımızın emeği ve çabası, hem yerel ekonomiye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Kadın çiftçilerimiz, topraklarımızın verimliliğini artırmak ve yerel üretimi sürdürülebilir kılmak adına büyük bir özveriyle çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Anadolu kadınının emeğiyle çalışan tarlaların bereketinin altını çizen Yanık, "İçtiğimiz çay, yediğimiz ekmek, bu topraklarda çiftçi kadınlarımızın azmi ve fedakarlıklarıyla sofralarımıza gelmekte. Onların bu fedakarca çabaları sayesinde tarım ürünlerimizin kalitesi ve çeşitliliği her geçen gün artıyor. Kadınlarımızın emeği olmadan sofralarımıza gelen gıdanın bu kadar çeşitli ve besleyici olması mümkün değil. Kadın çiftçilerimiz, zor doğa koşullarına ve kimi zaman imkansızlıklara rağmen büyük bir azimle üretim yapmaya devam ediyorlar." dedi.

Derya Yanık, başta Anadolu kadını olmak üzere tüm kadınların Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutladığını belirtti. Kadınların emeği, dayanışması ve kararlılığıyla tarım sektöründe önemli bir güç oluşturduklarını ifade eden Yanık, kadın çiftçilerin desteklenmesi ve bu alandaki haklarının korunması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Yanık, kadınların daha iyi koşullarda çalışması, eğitilmesi ve tarımsal üretime katılımının artırılması adına yapılacak her türlü girişimin toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.