Eğitim

Deprem Sonrası Malatya ve Elazığ'da Okullar Tatil Edildi: Yarın Okullar Tatil mi?

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, öğrenciler ve veliler “Okullar tatil mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı.

Abone Ol

Depremin hemen ardından Malatya ve Elazığ Valilikleri tarafından yapılan açıklamalarla, iki ilde okullar bugün (16 Ekim) için 1 gün süreyle tatil edildi.

Deprem özellikle Malatya ve çevre illerde paniğe neden olurken, Valilik yetkilileri bölgede can güvenliği önlemleri kapsamında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi. Bugün için tatil edilen okulların durumu hakkında yapılan açıklama, bölgede büyük yankı buldu.

Yarın Okullar Tatil Olacak mı?

Vatandaşlar ve öğrenciler, 17 Ekim’de okulların tatil olup olmayacağına dair merakla beklerken, Valilikler henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. Okulların yarın tatil olup olmayacağı, bölgede süren incelemeler ve artçı sarsıntıların durumuna göre belirlenecek. Yetkililer, herhangi bir risk teşkil eden bir durum görülmesi halinde gerekli kararların alınacağını ifade etti.

Öğrencilere ve velilere Valiliklerin resmi sosyal medya hesaplarını ve açıklamalarını takip etmeleri, gelişmelere göre hareket etmeleri tavsiye edildi. Ayrıca AFAD, deprem sonrası artçı sarsıntıların sürebileceği uyarısını yaparak, bölgedeki vatandaşların dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.

Deprem nedeniyle yaşanan bu durumun ardından, Malatya ve Elazığ'daki son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.