Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki Taciz Olayına Sert Tepki

Abone Ol

Erdoğan, "Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı olayın sebebi muhalefetin zehirli söylemleridir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez" dedi.

"Sığınmacı Nefreti ve Yabancı Düşmanlığıyla Hiçbir Yere Varılamaz"

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Kayseri'deki taciz olayına değinerek, muhalefetin sığınmacı nefreti ve yabancı düşmanlığını körüklediğini belirtti. Erdoğan, "Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı olayın sebebi muhalefetin bu zehirli söylemleridir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Biz hiçbir zaman böyle olmadık, olmayacağız. Ayrımcılık, ötekileştirme AK Parti siyasetinde kendisine yer bulmamıştır, bulamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Açıklamalarından Satırbaşları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında AK Parti'nin başarısının yerelden genele doğru ilerleyen bir başarı hikayesi olduğunu vurguladı. "22 yıldır iktidarda olma sebebimiz, yerel yönetimlerdeki başarılarımızdır. AK Parti'nin referans kaynağı yerel yönetimlerdir. Bu değişmemiştir, değişmeyecektir." dedi.

Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, seçim öncesi verdikleri vaatlerin tamamını unuttuklarını ve zam yaptıklarını belirtti. "Ucuzlatacağız, fiyatını indireceğiz, hatta bedava yapacağız dedikleri hizmetlerin tamamında fiyat artışına gittiler. Gemiyi öyle bir azıya aldılar ki kendi partileri bile isyan etti." dedi.

"Vandallık Kabul Edilemez"

Erdoğan, Kayseri'deki olayların ardından sokakları ateşe veren ve vandalizme başvuranları kınayarak, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu söyledi. "Biz hiçbir zaman böyle olmadık, olmayacağız. Ayrımcılık, ötekileştirme AK Parti siyasetinde kendisine yer bulmamıştır, bulamayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Ortak Akılla Çözüm Yolları Arıyoruz"

Erdoğan, AK Parti'nin diyaloga önem verdiğini ve ülke konularına ortak akılla çözüm aradıklarını belirtti. "AK Partili başkan arkadaşlarımızla bir araya gelelim istedik. Hem projeleri görüşelim hem yol haritasını şekillendirelim dedik. Davetimize katılanlara teşekkür ediyorum." dedi.

"Kayırmacılığın Kitabını Yazıyorlar"

Muhalefeti, belediyelerde kayırmacılık yapmakla suçlayan Erdoğan, "Eş, dost, akraba, tanıdık çiftliğine çevirdikleri belediyelerde kayırmacılığın adeta kitabını yazıyorlar. Geride bıraktığımız 3 aylık dönemde güya özgürlük adına alkol tüketimini teşvik etmek, cinsiyetsizleştirme politikalarına aleni destek vermek, belediye binalarını LGBT paçavralarıyla donatma dışında herhangi bir icraatları olmadı." dedi.

Toplantı ve Gelecek Planları

Erdoğan, toplantının içeriğine katkı sunanlara teşekkür ederek, "Yeni başkanlarımızı, tekrar seçilenleri yürekten tebrik ediyorum. Hatayı da kusuru da kendimizde arıyoruz. İnşallah bu hassas süreci kendi takvimimiz içerisinde tam manasıyla bir bayrak değişimi havasında birlik ve kardeşliğimizden taviz vermeden bir kuyumcu titizliğiyle yürüteceğiz." dedi.