Ekonomi

Çukurova’nın Bereketli Topraklarında Kurban Bayramı Mesaisi

Osmaniye'nin bereketli Çukurova topraklarında, Kurban Bayramı’nın dördüncü günü olmasına rağmen tarımsal üretim aralıksız devam ediyor.

Loading...

Abone Ol

Tarım işçileri, bayram tatilini tarlada çalışarak geçiriyor. Osmaniye'de bamya hasadı tüm hızıyla sürerken, bu değerli ürünün Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmesi için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

Bayramda Tarlada Emek

Halil İbrahim Uğur, Osmaniye'de bayramda da tarlada çalışan tarım işçileriyle görüşerek detayları aktarıyor. Bamya hasadının tam ortasında yer alan işçiler, bayramda da durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Türkiye’de bamya üretiminde önemli bir yer tutan Osmaniye, bu yıl da yüksek rekolte hedefliyor. Geçtiğimiz yıl 2500 tonun üzerinde bamya hasat edilen bölgede, bu yılın sonunda 7000 ton bamya üretimi bekleniyor.

Tarım İşçilerinin Bayram Mesaisi

Tarlada bamya hasadı yapan işçilerden biri, bayramda çalışmanın kendileri için alışılmış bir durum olduğunu belirterek, “Bayram demeden, seyran demeden üreten bir millet olarak halkımıza emek sunmaktayız. Bamyanın faydalarını biliyorsunuz; eklem ağrılarına, diz sorunlarına iyi geliyor” dedi.

Başka bir tarım işçisi ise, “Millet şu an denizde, sahilde geziyor. Biz tarladayız. Emek veriyoruz, üretmek için buradayız” şeklinde konuştu. İşçiler, sabahın erken saatlerinde, gün doğmadan çalışmaya başladıklarını ve üretimin önemine vurgu yaptı.

Bamya Hasadı ve Üretimin Önemi

Osmaniye'nin verimli topraklarında yetişen bamya, yüksek kalitesiyle biliniyor ve ülkenin dört bir yanına dağıtılıyor. Tarım işçileri, bayramda dahi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Tarla başında bamyanın kilosu 30 liradan satılıyor ve bu fiyat üreticileri memnun ediyor.

Zor Koşullarda Büyük Emek

Sabahın erken saatlerinde, saat 4:30’da tarlaya gelen işçiler, akşama kadar süren zorlu bir mesaiyle üretime katkı sağlıyor. İşçiler, “Her zaman, bayram seyran demeden çalışıyoruz. Çok şükür devam ediyoruz ve edeceğiz inşallah” diyerek çalışma azimlerini dile getiriyorlar.

Osmaniye’den Türkiye’ye

Bayramın dördüncü günü toplanan bamyalar, Osmaniye'den Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılacak. Çukurova’nın bereketli topraklarında yapılan bu yoğun çalışma, ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Osmaniye’den Türkiye’ye emek sunan tüm tarım işçilerinin Kurban Bayramı kutlu olsun.