Çanakkale

Çanakkale’nin Eceabat İlçesinde Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Ediliyor

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Büyükanafarta köyü yakınlarında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Abone Ol

Yangının nedeni henüz belirlenemedi. Olayın fark edilmesinin ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgeye intikal ederek söndürme çalışmalarına başladı. Ekipler, yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yangınla mücadele ederken 17 AAC 399 plakalı pikapla bir otomobille çarpışan 2 orman işçisi, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Dumandan etkilenen bazı orman işçileri de aynı hastanede tedaviye alındı. Ayrıca, jandarma ekipleri yangınla mücadele eden işçilere su dağıtarak destek verdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, yangın nedeniyle tarihi alanın Kuzey Hattı’na (Kabatepe Günübirlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay, Conbayırı) ikinci bir duyuruya kadar girişlerin durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, ziyaretçi güvenliği için tedbirlerin alındığı belirtildi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yangının yerleşim yerleri için risk oluşturmadığını ifade etti. Vali Toraman, "Orman yangınına 8 uçak, 12 helikopter ile havadan, 51 arazöz ve 780 personel ile karadan müdahale edilmektedir," bilgisini paylaştı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü de, yangınla mücadeleye kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çevre il ve ilçelerden araç ve personel desteği sağlandığını duyurdu. AFAD, yerleşim bölgelerinde tahliyeyi gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.

Yangının etkileri arasında Anzak Koyu bölgesindeki yabancılara ait mezarlıklardan birinin zarar gördüğü de bildirildi. Ayrıca, alevler, bir söndürme aracını etkileyerek kullanılamaz hale getirdi. Yangının, Çanakkale Savaşları sırasında oluşturulan mezarlık ve çevresindeki ağaçlara zarar verdiği belirtiliyor.