Genel

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye: Ödeme Tarihi ve Detaylar Belli Oldu!

Bankalara talimat verilerek, çalışan emeklilere verilecek 5 bin TL'lik ikramiye ödeme tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme, önümüzdeki çarşamba günü yasalaşması beklenen torba yasa kapsamında yer alacak.

Abone Ol


21 Aralık 2023 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ekim'deki Kabine toplantısında duyurduğu 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi, çalışan emekliler için de gündemde. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşmeler devam ederken, bankalara ödeme talimatı verildi ve çalışan emeklilere ödeme tarihi belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından başlatılan düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiye, önümüzdeki çarşamba günü yasalaşması beklenen torba yasa kapsamında yer alacak.

Çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiye Kasım ayında ödenirken, çalışan emeklilerin ikinci taksiti olan bu ödeme, 28-29 Aralık tarihlerinde hesaplarına yatırılacak. Bankalara talimat verilmesiyle birlikte, 4 milyon 688 bin 945 çalışan emekliye toplamda 23 milyar lira ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerine yapılan düzenleme ile, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere verilen 5 bin TL ikramiye kapsamı genişletilerek, çalışan ve çalışmayan emekliler arasındaki ayrım ortadan kaldırıldı.

Ödemeler, çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilerine 28 Aralık'ta, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise 29 Aralık'ta yapılacak. Bu süreçte, ödemenin gün sınırı nedeniyle hızlı bir şekilde hesaplara aktarılması bekleniyor.

Bu gelişmelerle birlikte, Türkiye genelinde 5 milyon emeklinin beklediği ikinci ikramiye ödemesi için bankalar önümüzdeki hafta harekete geçecek.