Spor

Başakşehir, St. Patrick’s Deplasmanında Avantaj Arayacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda heyecan dorukta. Temsilcimiz Başakşehir, bu akşam İrlanda'nın güçlü ekiplerinden St. Patrick’s ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Abone Ol

Başakşehir, teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde Avrupa sahnesinde beşinci maçına çıkacak. Daha önce Atan yönetiminde oynadığı dört Avrupa maçının tamamını kazanan turuncu-lacivertli ekip, bu başarı serisini devam ettirerek İstanbul’daki rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor.

Maç Ne Zaman ve Hangi Kanalda?

St. Patrick’s - Başakşehir UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçı, 22 Ağustos Perşembe günü saat 21:45’te başlayacak. Karşılaşma, Türkiye'deki futbolseverler tarafından TRT Spor ekranlarından şifresiz olarak izlenebilecek.

İlk 11'ler Belli Oldu

Sahaya çıkacak ilk 11'ler de belli oldu. İşte iki takımın sahaya süreceği kadrolar:

St. Patrick’s: Anang, Sjöberg, Grivosti, Redmond, Breslin, Palmer, Lennon, Forrester, Elbouzedi, Mulraney, Melia.

Başakşehir: Muhammed, Hamza, Duarte, Opoku, Ömer Ali, Berkay Özcan, Onur, Deniz, Pelkas, Davidson, Piatek.

Başakşehir’in Avrupa Karnesi

Başakşehir, Avrupa kupalarında bugüne kadar çıktığı 54 maçta 21 galibiyet, 12 beraberlik ve 21 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 80 gol gönderen İstanbul ekibi, kalesinde 76 gol gördü. Teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde Avrupa’da çıktığı dört maçın hepsini kazanan Başakşehir, bu süreçte 13 gol atarken sadece 1 gol yedi.

Hakem Triosu Finlandiya’dan

Karşılaşmayı Finlandiya Futbol Federasyonu’ndan Mohammed Al-Emara yönetecek. Al-Emara’nın yardımcılıklarını Turkka Valjakka ve Juuso Mantere yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Peiman Simani olacak. VAR sisteminde ise Alman hakem Sören Storks görev alacak, AVAR olarak Patrick Hanslbauer eşlik edecek.

Rövanş İstanbul’da

Başakşehir, play-off turunun rövanş karşılaşmasını 28 Ağustos Çarşamba günü saat 19:00’da Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynayacak. Temsilcimiz, deplasmandan avantajlı bir skorla dönerek İstanbul’da tur biletini cebine koymayı amaçlıyor.

Başakşehir taraftarları, takımlarının bu kritik mücadelede sahadan galibiyetle ayrılmasını beklerken, İrlanda'da sahne alacak olan bu önemli karşılaşma, Türk futbolu adına da büyük bir önem taşıyor.