Genel

Bakan Göktaş, Şehit Yasin Karaca'nın Babaevinin Yeniden İnşası İçin Talimat Verdi

Bakan Göktaş, Irak'ın kuzeyindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın babaevinin yeniden inşa edilmesi talimatı verdi.

Abone Ol


Irak'ın kuzeyindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın ailesine yönelik mücadelede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, şehidin Tokat'taki babaevinin yeniden inşası için harekete geçti.

23 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Yasin Karaca'nın babaevinin içler acısı durumu medyaya yansıdıktan sonra, Bakan Göktaş'ın talimatıyla başlatılan çalışmalarla evin yeniden inşası planlanıyor. Şehit ailesine yönelik bu destek, devletin şehit ailelerine verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün başlattığı süreçlerin en kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Şehitlerin ailelerine yönelik yapılan bu tür destekler, toplumda birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmeye yönelik önemli adımlar olarak nitelendiriliyor.