Genel

AK Parti-MHP Gerilimi: Cumhur İttifakı Sona mı Eriyor?

Son dönemde Türkiye siyasetinde dikkat çeken gelişmeler, Cumhur İttifakı'nın geleceğine dair ciddi soru işaretleri doğurdu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve suikasta kurban giden Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesi, ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) arasındaki ilişkileri gerdi. İşte bu sürecin detayları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Görüşmeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile, daha sonra da Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile bir araya gelmesi, MHP kanadında rahatsızlık yarattı. Bu görüşmelerin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili olarak "1 Temmuz'dan itibaren de deliller mahkemede tartışılacak, bağımsız ve tarafsız yargımız bu konuda adaleti tecelli ettirecektir" açıklaması, gerilimi daha da tırmandırdı.

Bahçeli’den Sert Açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu gelişmelerin ardından çok sert bir açıklama yaptı. Bahçeli, ittifakın dağılabileceğini ima ederek, "Bu kapsamda siparişi yapılan normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa, bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse, bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır" dedi.

"Kapı Kapı Gezdirilen" İfadesi

Bahçeli, Sinan Ateş'in eşine isim vermeden göndermede bulunarak, "İddianamesi hazırlanan bir cinayet davası üzerinden de Milliyetçi-Ülkücü Hareket'e yönelik itibar suikastının yaygınlaşması, bu suikasta refakat eden kimi isimlerin sürekli parlatılması, dahası kapı kapı gezdirilmesi, ekran ekran dolaştırılması, bir hak ve hukuk arayışından öte iç huzur ve barış ortamını zehirlemeye tam teşebbüstür" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Yanıt

Bu açıklamalar üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından "Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır" şeklinde bir açıklama yaptı.

Feti Yıldız’dan İmalı Sözler

Cumhur İttifakı'nın geleceğiyle ilgili tartışmalar devam ederken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, gazeteci Hilal Köylü'nün sosyal medya paylaşımına yanıt vererek, "Kıyafetiniz güzel, çok da yakışmış. Siyasi değerlendirmeleriniz için aynı şeyi söyleyemem" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler, Cumhur İttifakı’nın geleceğine dair belirsizlikleri artırdı. MHP’nin tutumu ve AK Parti’nin yanıtları, ittifakın devam edip etmeyeceği konusundaki tartışmaları daha da alevlendirdi. Türkiye siyasetinde yeni bir döneme girilirken, önümüzdeki süreçte neler olacağını hep birlikte göreceğiz.