MAGAZİN

Ahu Tuğba'ya Son Veda: 'Allah Katında Çarpılacağız' Diyen Kızı Gözyaşlarına Boğuldu

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Ahu Tuğba, Amerika Birleşik Devletleri'nde hayata veda etmesinin ardından Türkiye’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Abone Ol

Tuğba’nın cenazesi, ABD'nin Miami eyaletinden Türkiye’ye getirildikten sonra, İstanbul Atlas 1948 Sineması'nda yapılan anma töreniyle defnedilmek üzere toprağa verildi. Sevenlerinin yanı sıra sanat dünyasından sınırlı katılım dikkat çekerken, kızı Anjelik Calvin’in törendeki sözleri duygusal anlara sahne oldu.

Cenaze Miami’den Türkiye’ye Getirildi

1 Eylül’de ABD'de vefat eden Ahu Tuğba, kızı Anjelik Calvin ile yaşadığı Miami’de KOAH hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Vefatının ardından günler süren prosedürler nedeniyle cenazesi gecikmeli olarak Türkiye’ye getirildi. Dün, THY'nin Miami-İstanbul seferini yapan uçakla saat 16.00’da İstanbul Havalimanı'na getirilen ünlü oyuncunun naaşı, kargo terminaline götürülerek kızı Anjelik Calvin’e teslim edildi.

Atlas Sineması'nda Tören Düzenlendi

Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuş Ahu Tuğba için İstanbul’daki Atlas 1948 Sineması'nda bir anma töreni düzenlendi. Törene Ahu Tuğba'nın yakın dostları, ailesi ve kızı Anjelik Calvin katıldı. Sinema dünyasındaki rol arkadaşları ve dostları ise törende sınırlı bir katılım gösterdi, bu durum bazı katılımcılar tarafından ‘vefasızlık’ olarak değerlendirildi.

Serpil Çakmaklı’dan Vefasızlık Tepkisi

Törende Ahu Tuğba'nın yakın dostlarından Serpil Çakmaklı, sanat camiasının cenazeye ilgisizliğine tepki gösterdi. “Yeşilçam adına bu tablo beni çok üzdü. Ahu’nun bütün arkadaşları burada olmalıydı. Bir gün ölüm hepimizin kapısını çalacak, bu şekilde uğurlanmasını kınıyorum” diyerek sitem eden Çakmaklı, gözyaşlarıyla sanatçı dostlarına çağrıda bulundu.

Kızı Anjelik Calvin’in Zor Anları

Annesi Ahu Tuğba’nın cenazesinde duygusal anlar yaşayan kızı Anjelik Calvin, törende ayakta durmakta güçlük çekti. Tabutun başında konuşma yaparken gözyaşları içinde “Tabutun başında ne denir ki? Şov yapmaya gerek yok. Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız. Sinemaya 40 yıl emek vermiş, koşulsuz ülkesini seven bir kız çocuğu için buradayız. Teşekkür ederim, annemi çok seviyorum” dedi. Anjelik, annesinin cenazesinin Türkiye'ye getirilme sürecinin uzamasına ilişkin “Toprağa verelim, artık duasını edelim rahatlayacağım. Çarpılacağız Allah katında” diyerek acısını paylaştı.

Nuri Alço: “Acı Bir Günde Bir Araya Geldik”

Ahu Tuğba’nın eski dostlarından biri olan Nuri Alço da törende yaptığı konuşmada, ünlü oyuncuyla en son ev problemleri hakkında konuştuklarını dile getirerek, “Üç defa aradı, son aramada ağlama sesi geldi. Maalesef acı haberi o zaman aldım. Ahu, gerçekten kuvvetli, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir kadındı” ifadelerini kullandı.

Vefatının Ardından

Ahu Tuğba, Yeşilçam’da onlarca filmde rol almış ve Türk sinema tarihine adını yazdırmış bir isimdi. Yıllarca verdiği emekle hafızalarda yer eden oyuncunun vefatı sinema dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Cenaze töreni sonrası Ahu Tuğba, yakınlarının dualarıyla son yolculuğuna uğurlandı.