Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yüzlerce Balık Ekmek İkramı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı Türkiye genelinde büyük bir coşku ile kutlandı.

Abone Ol

Bu özel günde, Beylikdüzü merkezde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nin kurucusu ve ünlü balıkçı Kenan Balcı, vatandaşlara ücretsiz balık ekmek ve meyve suyu ikram etti. Etkinlik, yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti ve büyük ilgi gördü.

"Kahramanlarımızı Bir Kez Daha Anıyoruz"

Zafer Bayramı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Kenan Balcı, "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Balıkçı Kenan olarak bu coşkuya ortak olmak istedik. Şehitlerimizin ruhu ve gazilerimizin sağlığı için balık ekmek ikramında bulunduk. Bu zafer, tüm imkânsızlıklara rağmen kazanılmış bir zaferdir. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle bir olup gösterdiği mücadele sonucunda elde edilmiştir. İstiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Balıkla Sağlık ve Lezzet

Balıkların sağlık açısından önemine değinen Balcı, "Balık, anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağıdır. Bugün, ücretsiz balık ekmek ikramıyla balığı çocuklarımıza da sevdiriyoruz. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu coşkuya ortak oldular" şeklinde konuştu.

Zorluklara Rağmen Kazanılan Bir Zafer

Gazi Nurettin Ağaoğlu, "26 Ağustos 1922'de başlayan Başkomutanlık Savaşı, 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle sonuçlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, isimsiz kahramanlarımızı, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Hayatta olan gazilere sağlık ve mutluluk diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Kenan Bey değerli bir abimizdir, kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Zafer Bayramı'nın anlamına uygun olarak düzenlenen bu etkinlik, hem zaferin coşkusunu hem de sosyal dayanışmayı artırmayı hedefledi. Balıkçı Kenan Balcı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen bu anlamlı kutlama, bölgedeki vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.